Будителят през 21 век не е някой велик човек, който ще седи закачен в класната стая или за когото ще четем в учебниците. Това е нашето минало към което гледаме с гордост, но нашето настояще е друго. Будителите са други и ако се огледаме те са навсякъде около нас. Моите родители са будители. Учат ме на любов, уважение и грижа към ближния. Моите любими писали са будители. Учат ме на любов и уважение към литературата. Моите приятели са будители. Учат ме на любов, грижа и подкрепа. Любовта е най-големият будител. Само тя сваля булото на фалшивите ценности и ти подава ръка, за да те заведе до своя извор, да те вдъхнови да живееш истински, да цениш човечността и най-вече да обичаш.
През 21 век будителят има различна характеристика от преди. Във време, в което всичко е толкова материално, за мен будителят е човек, който може да ни покаже истинския път към правилните ценности, а именно Любовта – във всичките й нюанси и измерения. Любовта е най-необходимото пробуждане, от което се нуждаем.”

– Даян Шаер;

 

Може бе също ще харесате

Касетка от 90-те

– Искам да те чуя…  – той. Ето така започва моя Захир. Завърта ме, завърта се и зазвучава в ушите ми, в душата ми, като касетка от 90-те.  От онези,…
Read More
Menu