Щастие ли?

Научих се да съм щастлива с теб. Как ли? Първо изтрих цялото значение на думата щастие и го промених. Пренаписах я като оставих само едно значение – моето. Осъзнах, че тази дума за всеки е нещо различно. И за всеки би трябвало да е нещо различно… защото хората сами трябва да изберем какво е щастието за нас, а не да се вслушваме в това, което ни се налага от обществото, медиите и рекламите, които ни заливат ежедневно. Всеки в себе си, някъде в душата, има един образ за щастие, спрямо момента, в който той се намира. И за да се чувства в хармония със себе си, той трябва да го изрови, не без усилие, тъй като има доста бариери, които е поставил “на какво би трябвало да е щастието според другите”. Но ако е търпелив, той ще успее да разбули и открие истинското значение на тази така желана дума… щастие.

Какво е щастие за мен… в момента? Защото това е дума, която може да си смени значението. Щастието за мен е нещо много простичко. И колкото по-простичко изглежда то, толкова по-добре.

Щастието за мен е кафето, което ми правиш сутрин, усмивката на мама, разговорите с тати, спомените от детството с брат ми, отзивите на моите читатели, цветята, които гледам… Щастието за мен са елементите, с които съм избрала да подредя ежедневието си. Толкова е просто 🙂

– Даян Шаер

Вашият коментар