Наличност: Налично

Шепотът на пчелите – София Сеговия

28.90лв.

Имало едно време семейна сага за мексикански земевладелци и едно момче, заобиколено от пчели. С тези елементи София Сеговия създава интригуващата история „Шепотът на пчелите“.

Категория:

Описание

„Шепотът на пчелите“ на София Сеговия ни пренася в мексиканското село Линарес през 20-те години на миналия век.

Един ден старата семейна бавачка се изгубва из хълмовете. Когато я намират, тя държи двa вързопа: в единия носи изоставено бебе, а в другия пчелна пита. Бебето, намерено от нана Реха остава в семейство Моралес. Симонопио пристига покрит с жива пелена от пчелите, които ще го придружават цял живот и ще му помогнат да промени историята на семейството, което го е приелo, както и на целия регион. Преди това той трябва да се изправи пред страховете си и да надвие врага и заплахите, който го дебнат.

На фона на Мексиканската революция, испанския грип и сблъсъците между тези, които ламтят за чужда земя и онези, които защитават собствеността си с цената на всичко, София Сеговия ни разказва една трогателна история за предаността към семейството и за братската обич, но също за предателството и подлостта, които могат да сложат край на всичко.

„Шепотът на пчелите“ ухае на лавандула, домашни рецепти, портокалови цветчета и мед.