Наличност: Налично

Поканените – Дженифър Макмеън

25.00лв.

Авторката на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ „Удавниците“ и „Зимните хора“ се завръща в горите на Върмонт, за да разкаже смразяваща призрачна история за обитавана от духове къща, която все още не е построена…

Категории: ,

Описание

Хелън и Нейт решават да започнат начисто – обръщат гръб на шумния град и се захващат сами да създадат къщата на мечтите си насред зелените гори в малкото спокойно градче Хартсбъро. Но парцелът земя, който са купили, буди страх у местните жители заради ужасяваща легенда.

Преди почти цял век на същото това място е живяла Хати Брекънридж – жена, която е била обесена заради подозрения в практикуване на вещерство. Никой никога повече не видял дъщеря ѝ Джейн, а слуховете, че в тресавището броди разяреният дух на убитата жена, се носят и до ден днешен.

Хелън, бивша учителка по история, е погълната от местната легенда и започва да издирва и вгражда в къщата им специални предмети, свързани с историята на Хати и останалите три поколения жени Брекънридж, които също са намерили смъртта си по съмнителен начин.

Но с напредването на строежа къщата се превръща в място със злокобна сила – нов дом, сега обитаван от духове, който подмамва собствениците си и техните съседи към невъобразима опасност.