Наличност: Налично

Копринената буба – Робърт Галбрейт

24.00лв.

„Копринената буба“, новото разследване от поредицата за детектив Корморан Страйк и неговата находчива асистентка Робин Елакот, ще ви предложи завладяваща история с обрати на всяка страница.

Категории: ,

Описание

Неустоимо криминале с обрати на всяка страница, „Копринената буба“ е втората поред книга от възторжено посрещнатата криминална поредица на Дж. К. Роулунг, написана под псевдонима Робърт Галбрейт с главни действащи лица детектив Страйк и неговата находчива асистентка Робин.

Когато писателят Оуен Куайн изчезва, съпругата му се обръща за помощ към частния детектив Корморан Страйк. В началото тя решава, че мъжът ѝ се е уединил някъде за известно време – нещо, което се е случвало и друг път, и умолява Страйк да го открие и върне у дома.

В процеса на разследване на повърхността изплуват не една и две възможни причини за изчезването на Куайн, макар жена му да не ги осъзнава. Писателят току-що е завършил ръкопис, който прелива от отблъскващи портрети на негови познати. Оказва се, че евентуалното му публикуване би могло да съсипе живота на мнозина и че не са малко хората, способни да се „разплатят“ за това.

После намират Куайн брутално убит при странни обстоятелства и това поставя началото на яростна надпревара с времето с цел издирване на безмилостния престъпник и разкриване на мотивите за деянието.