Наличност: Налично

Като се върна – Марко Балцано

17.90лв.

Мощен и деликатен роман, който засяга важна социална тема, актуална и за българската действителност. В новата си книга авторът на международния бестселър „Оставам тук“ Марко Балцано разкрива една непопулярна глава от италианската и световната история: тази на белите сираци.

Описание

„Като се върна“ разказва за една огромна и мълчалива армия от жени – тази на гледачките. Среща ни с Даниела, която напуска Румъния, за да отиде в Милано и да предложи на децата си по-добро бъдеще, като по този начин се отказва да види как те растат. В Милано става невидима: чужденец в град на непознати, не жена, не майка, а обикновен помощник, слуга. Месеците се превръщат в години, а Даниела вече не принадлежи никъде.

Когато малкият ѝ син изпада в кома след инцидент, който за съжаление прилича на вик за помощ, Даниела се връща в Румъния, опитвайки се да излекува рани, които са кървяли години наред. Историята на една сложна, но неразривна връзка, история за майчината любов и жертвите, на които сме готови за хората, на които държим.